utorok, 9. júla 2013

Inšpirácie pre Mišku č. 2

Uvedomila som si, že keď varím len pre seba (bezmäsité), má to vždy zelenú farbu. Zelenú mám rada. Vtipkár zelenú neznáša. Najradšej by bol, keby som nenosila oblečenie tejto farby, nemá rád, keď si dávam zelenú masku na tvár a v byte mať niečo zelené je u nás vylúčené. Nevadí... Odbočila som, tak sa vrátim. Prinášam ďalší recept zo série jednoduchých a rýchlych, lacných a zdravých jedál. Opäť trošku nazelenalej farby. Nazvime ho:
Cestoviny s cuketovou omáčkou
Postup prípravy:
  1. Uvaríme akékoľvek cestoviny v množstve pre 2 osoby.
  2. Medzitým si pripravíme si 1 cuketu asi 20 cm dlhú, ktorú nastrúhame nahrubo a uvaríme natvrdo 2 vajíčka.
  3. Na panvicu nalejeme 2 lyžice oleja, nasypeme 4 nakrájané mladé (alebo aj nie) cibuľky a nastrúhame či roztlačíme 4 strúčiky cesnaku.
  4. Necháme rozvoňať a hneď pridáme približne 100 g ricotty alebo taveného syra (Syrokrém, Lunex, Bambino...).
  5. Osolíme, pridáme štipku strúhaného muškátového orieška (alebo kvetu) a nastrúhanú cuketu.
  6. Len čo sa syr roztopí, zalejeme zmes smotanou na varenie (alebo na šľahanie), necháme prejsť varom a odstavíme.
  7. Vmiešame vajíčka, ktoré sme tiež nahrubo nastrúhali.
  8. Ochutíme citrónovou šťavou a čerstvým alebo mrazeným kôprom.
Poznámka:
Mnohí nemajú radi kôpor, čo ja teda nechápem, ale dobre. V tom prípade ho samozrejme nahradia pažítkou, bazalkou a pod. Kto nemá rád žiadne vňate (napríklad preto, že sú zelené), radšej spolu s muškátom pridá pol lyžičky kari korenia.

Dobrú chuť!

3 komentáre:

  1. Hmm, cuketové recepty se vždycky hodí. A tenhle vypadá fantasticky!
    Takže díky i za inspiraci pro mě :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hmm, cuketovou omáčku jsem ještě nedělala, vypadá fakt dobře, bych mohla zkusit:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. toto ešte tento týždeň vyskúšam:) ďakujem, že si sa podelila o recept:)

    OdpovedaťOdstrániť